Bravo sol·licita al Govern la supressió de les taxes de reposició per a oferir 2.000 llocs de treball en l'Administració valenciana

26/05/2020
Bravo sol·licita al Govern la supressió de les taxes de reposició per a oferir 2.000 llocs de treball en l"Administració valenciana

- La consellera adverteix que a partir de 2025 es jubilaran un miler de persones cada any

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha sol·licitat al Govern central que s'eliminen les taxes de reposició de manera que l'oferta d'ocupació pública (OPE) de la Generalitat de l'any 2020 incloga la convocatòria d'oposicions per a cobrir 2.000 llocs de treball.

La consellera ha participat aquest dimarts en una reunió per videoconferència amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, a la qual ha manifestat la seua preocupació perquè en els pròxims 10 anys "es jubilarà un terç de la plantilla a un ritme que, a partir de 2025, serà de prop de 1.000 efectius a l'any".

Bravo ha explicat a la ministra que, en l'actualitat, el seu departament gestiona 220 processos selectius, dels quals estan ja en marxa un total de 130. Corresponen a les OPE de 2017, 2018 i 2019 per les quals es convocaven oposicions per a cobrir 4.902 places repartides en 2.008, 2.417 i 477, respectivament.

Segons ha explicat la consellera, "per a mantindre l'estabilitat de les plantilles, hauríem de poder oferir en l'OPE de 2020 al voltant de 2.000 llocs de treball, però amb les restriccions actuals de les taxes de reposició, vigents en la Llei de pressupostos generals de l'Estat de l'any 2018, encara en vigor, tal vegada no es puga arribar ni a la meitat d'aquests".

La consellera també ha explicat que en l'Administració autonòmica "hi ha un alt percentatge de personal temporal o interí, quan el nostre objectiu és arribar a menys del 8 per cent, però tal cosa no serà possible si no s'eliminen les restriccions".

Teletreball

La consellera Bravo també ha explicat a la ministra que, encara que les modalitats de teletreball en la funció pública valenciana es van regular mitjançant un decret de l'any 2016, "després de l'experiència de la pandèmia de la COVID-19 estem revisant aquest decret per a modificar-lo, perquè estableix una sèrie de limitacions i requereix una sèrie de tràmits i programes que s'han vist innecessaris". Per això, la consellera ha anunciat que el nou decret "facilitarà les fórmules de teletreball, amb una tramitació més àgil, establint al mateix temps les garanties que cal per als treballadors i de control per part de l'Administració".

Per últim, Gabriela Bravo ha oferit alguns detalls sobre el procés de modernització de l'Administració pública valenciana que preveia la nova llei de funció pública valenciana, que actualment es troba en tramitació parlamentària després d'haver sigut consensuada amb els sindicats. Aquesta norma, que s'ha dissenyat amb perspectiva de gènere, es completarà amb un nou pla d'igualtat que millorarà l'existent. En aquest sentit, la consellera ha proposat a la ministra que en els plans d'Igualtat de l'Administració general de l'Estat s'incloguen mesures de mobilitat entre entitats públiques i administracions per a aquelles treballadores que hagen sigut víctimes de violència de gènere tal com ja existeix en la Generalitat Valenciana.

Arxius relacionats